Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@20:07:26 GMT

انتقاد شدید علیه ویرایش جدید آکسفورد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۸۳۱۸

انتقاد شدید علیه ویرایش جدید آکسفورد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، یکی از برجسته‌ترین ویراستاران کتاب فرهنگ لغت دانشگاه آکسفورد به عنوان معروف‌ترین و تقریباً کتاب مرجع کتاب‌های فرهنگ لغات زبان و ادبیان انگلیسی در کتابی که از سوی دانشگاه کمبریج منتشر شده است به‌شدت علیه ویرایش جدید این کتاب انتقاد کرده است. آخرین ویرایش جدی دیکشنری آکسفورد در سال‌های دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی صورت گرفته و تا کنون تغییرات جزئی در آن صورت گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سارا اوگیلوی ویراستار سابق فرهنگ لغات آکسفورد حدود ۱۱ سال تحقیقات خود را در کتابی با عنوان «کلمات جهان» که نوعی تاریخچه‌ای درباره فرهنگ لغات دانشگاه آکسفورد محسوب می‌شود، فاش می‌کند که ویرایش دیکشنری آکسفورد بین سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۶ به ریاست رابرت بورچفلد به صورت انجام شده است که کلمات با ریشه‌های غیربریتانیایی حذف شود و به گفته او انگلیسی ای به مردم عرضه شود که وی آن را انگلیسی ملکه خطاب کرده است.

به نوشته این کتاب در ویرایش‌های جدید کتاب آکسفورد حساسیت ویژه‌ای روی لغت‌های با ریشه‌های خارجی اعمال شده و اکثر آن‌ها در این سال‌ها یا حذف شده یا جایگزینی بریتانیایی برای آن‌ها انتخاب شده است. در حقیقت در آکسفوردهای جدید به جای انگلیسی بین‌المللی از انگلیسی آنجلوساکسونی استفاده شده است و همان‌طور که اوگیلوی می‌نویسد در لغت‌های کتاب‌های جدید دانشگاه آکسفورد بیشتر به سیاست‌های امپراطوری بریتانیای قدیم و گسترش اصالت‌های قدیم مردم این کشور توجه شده است.

وی ویرایش‌های بورچفلد را با نسخه‌های سال ۱۹۳۳ این دیکشنری مقایسه می‌کند که معلوم می‌شود که در نسخه‌های جدید تاثیر زبان و لهجه‌های خارجی به‌عنوان تهدید برای زبان و اصالت انگلیسی‌ها در نظر گرفته شده است. براساس تحلیل اوگیلوی حدود ۱۷ درصد از لغت‌های نسخه‌های قدیم اصلاح و یا حذف شده است.

نمونه‌ای از این لغت‌ها(balisaur) نام حیوانی شبیه گورکن است که در کشور هندوستان زندگی می‌کند، اصالت آمریکایی دارد که معنای بلندشدن از خواب می‌دهد. (wake-up) وی با بررسی اسناد و خبرهای دانشگاه آکسفورد دریافت که جیمز مورای اولین ویراستار دیکشنری آکسفورد در قرن ۱۹ میلادی با انتقادات شدیدی از سوی مقامات انگلیسی برای ورود لغت‌های خارجی و ترکیبی از زبان‌های دیگر روبه‌رو بوده است. اولین نسخه از دیکشنری آکسفورد در سال ۱۸۸۴ منتشر شد که شامل لغت‌هایی از تمام نقاط جهان بود.

کد خبر 479306 برچسب‌ها کتاب - مرجع و فرهنگ لغت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۸۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات

نمایشگاه کتاب و آثار خطاطان و نقاشان در تاسیسات ولایت هرات با ۳ هزار جلد کتاب و ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده افتتاح شد.

شیخ الحدیث مولانا نور احمد اسلام جار والی هرات هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج فرهنگ مطالعه بین جوانان و همچنین تشویق نویسندگان و خوش‌نویسان عنوان کرده و گفت تاریخ فرهنگ بشریت با علم و خط گره خورده است.

والی هرات گفت اکثریت هنرمندان نویسندگان، خط‌نویسان و نقاشان از جمله محروم‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شوند.

شیخ اسلام جار از مردم و تجار خواست برای حمایت از آثار هنری هنرمندان اثرهای شان‌را خریداری نموده و به خانه هایشان نمایش بگذارند.

همچنان والی هرات می‌گوید استفاده از شبکه‌های اجتماعی جوانان را از مطالعه و تحقیق بازداشته و ضررهای دینی و دنیایی را برای آنان به همراه داشته است.

ناصر شهاب، رئیس اتحادیه کتاب فروشان در هرات از این اقدام مسئولان استقبال نمود. او گفت که تقریبا سه هزار جلد کتاب در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

برخی از فرهنگیان با نگرانی از کم‌رنگ شدن فرهنگ کتابخوانی خواهان توجه مسئولان محلی در امر فرهنگ‌سازی و ارزش‌ گذاری بیشتر به آثار نویسندگان و هنرمندان شدند.

از سویی هم الحاج حیات الله مهاجر معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان ، از تلاش‌ها برای حمایت از نویسندگان و خوشنویسان سخن زده و هرات را به عنوان مرکز فرهنگی افغانستان یاد کرده و گفت این ولایت تاریخ غنی از فرهنگ و هنر را دارا می باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • انتقاد استاندار لرستان از تورم شدید نیروی کار در شهرداری‌ها
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • انتقاد شدید باشگاه تراکتور از مجریان شبکه تلویزیونی «سهند»
  • اعتراض دانشجویان آکسفورد به سفر پلوسی
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات