Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@02:56:05 GMT

چگونه بهترین دیکشنری را انتخاب کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۹۶۱۴

چگونه بهترین دیکشنری را انتخاب کنیم؟

پیداکردن دیکشنری مناسب از بزرگترین دغدغه‌های زبان‌آموزان، دانش‌جویان، استادان و مترجمان است. چه به دنبال فهمیدن معنای کلمه‌ای ناآشنا و جدید باشید، چه به دنبال درک معنای ثانویۀ کلمه‌ای باشید که معنای اولیه‌اش در بافت متن مورد نظرتان نمی‌گنجد، دیکشنری خوب، دقیق و کامل یگانه چیزی است که به کمک‌تان می‌آید و از مخمصه نجات‌تان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه، انواع دیکشنری، به صورت چاپی یا آنلاین، در اختیارتان قرار دارد. همین تنوع ممکن است باعث سردرگمی در انتخاب بهترین دیکشنری شود. اما چگونه بهترین دیکشنری را انتخاب کنیم؟ معیارهای انتخاب بهترین دیکشنری چیست؟ در این مطلب، در مورد نحوه انتخاب بهترین دیکشنری برای‌تان خواهیم گفت. با ما همراه باشید!

دیکشنری‌ها چه اطلاعاتی به ما می‌دهند؟

پیش از هر چیزی، باید بدانیم دیکشنری‌ حاوی چه اطلاعاتی است؟ طبعاً، معنی یکی از مهم‌ترین اطلاعاتی است که دیکشنری در مورد هر واژه به ما می‌دهد. اما برای اینکه بتوانیم از کلمه‌ای، به‌درستی، استفاده کنیم، فقط دانستن معنی آن کافی نیست، بلکه باید:

نحوه کاربرد آن را در جمله بشناسیم. با املای صحیح واژه آشنای‌مان می‌کند. تفاوت معنی آن را با معنی کلمات مشابه درک کنیم. تلفظش را بدانیم. با لحن کلمه (برای مثال، رسمی یا غیررسمی؛ عامیانه یا کتابی؛ امروزی یا کهن) نیز آشنا باشیم.

دیکشنری خوب چنین اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

انواع دیکشنری‌، بسته به میزان دقیق، کامل و جامع بودن‌شان، شامل اطلاعات دیگری همچون نحوه تلفظ صحیح کلمه، ریشه کلمه، ضرب‌المثل‌های حاوی آن کلمه و غیره خواهد بود. واضح است که دیکشنری خوب بیشترین اطلاعات ممکن را درباره کلمه در اختیار زبان‌آموز یا مترجم قرار می‌دهد و جای هیچ سوالی را برایش باقی نمی‌گذارد.

دیکشنری‌ تک‌زبانه چه تفاوتی با دیکشنری دوزبانه دارد؟

به طور کلی، انواع دیکشنری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود:

دیکشنری دوزبانه دیکشنری تک‌زبانه

دیکشنری‌های دوزبانه معنای واژه را به زبانی دیگر تعریف می‌کنند. دیکشنری‌های فارسی به انگلیسی، انگلیسی به فارسی، آلمانی به فرانسوی و انگلیسی به زاپنی دیکشنری دوزبانه هستند. استفاده از دیکشنری‌های دوزبانه بسیار رایج است، چرا که معنا و معادل کلمه را در زبان مدنظر شخص ارائه می‌کنند و در نتیجه، استفاده از آن بسیار آسان است.

و اما دیکشنری تک‌زبانه چیست؟ تفاوت دیکشنری یک زبانه دو دوزبانه در چیست؟ دیکشنری‌ تک‌زبانه، همان‌طور که از نامش پیداست، مدخل‌ها و معانی‌شان را به یک زبان تعریف می‌کنند. ویژگی مثبت دیکشنری‌های تک‌زبانه این است که به جای آوردن یک معادل خشک‌وخالی، معانی کلمات را، به دقیق‌ترین و کامل‌ترین حالت ممکن، بیان می‌کنند.

دیکشنری دوزبانه بهتر است یا دیکشنری تک‌زبانه؟

اما از دیکشنری دوزبانه استفاده کنیم یا تک‌زبانه؟ در پاسخ این سوال، باید بگوییم به جای پیچیدن نسخه‌ای واحد برای همه، هرکس با توجه به نیازهای خاص خود، دیکشنری مناسب را برگزیند. به عنوان مثال، دیکشنری‌های تک‌زبانه از بهترین گزینه‌ها برای یادگیری زبان است، اما بسیاری زبان‌آموزان تازه‌کار، بابت ناآشنایی با زبان جدید، از دیکشنری‌های تک‌زبانه استفاده نمی‌کنند. در چنین موردی، باید به سراغ بهترین دیکشنری دوزبانه بروند.

 

به استادان دانشگاهی، دانشجویان مراتب تحصیلی عالی و زبان‌آموزانی که به مهارت چشمگیری در زبان دست یافته‌اند توصیه می‌شود تا استفاده از دیکشنری دو‌زبانه را به حداقل برسانند و نیازهای‌شان را با بررسی دیکشنری‌های تک‌زبانه موثق و معتبر برطرف کنند. برای چنین افرادی، حتی کوچکترین سرنخ معنایی سرنوشت‌ساز است.

البته، گروهی از افراد مسلط بر زبان همواره محتاج دیکشنری‌های دوزبانه هستند! این افراد کسانی نیستند جز نویسندگان، مترجمان و تولیدکنندگان محتوای متنی! ممکن است با خواندن تعریف واژه، معنایش را دریابیم، اما ممکن است نتوانیم معادل دقیق فارسی‌اش را حدس بزنیم. در نتیجه، باید به سراغ دیکشنری دوزبانه برویم. در انتخاب دیکشنری دوزبانه، باید بسیار دقت کنید!

دیکشنری آبی یا آبی‌دیک https://abidic.com/ از بهترین دیکشنری‌های دوزبانه است. آبیدیک را مترجمان و برای مترجمان گردآوری کرده‌اند! مترجمان و زبان‌آموزان می‌توانند از این دیکشنری بهره بگیرند. آبیدیک با ارائه معنی تک‌زبانه، معنی دوزبانه، مثال‌های فارسی و انگلیسی و مصداق‌های کلمه کار را برای مترجمان انگلیسی به فارسی  و فارسی به انگلیسی همچون آب خوردن می‌کند.

آبی دیک برای ترجمه متون تخصصی رشته‌های مختلف مناسب است. در واقع، مترجمین و اعضای کنترل کیفی شبکه مترجمین ایران، طی سال‌های متمادی، واژگان تخصصی را از متون تخصصی مختلف بیرون کشیده‌اند، بهترین معادل‌ها را برای‌شان انتخاب کرده‌اند و در نهایت، در قالب دیکشنری آبی دیک عرضه کرده‌اند. این دیکشنری، همواره، درحال تکامل است و واژه‌های جدید به آن افزوده می‌شود.

سخن آخر

همان‌طور که گفتیم، نمی‌توان یک دیکشنری را به عنوان بهترین دیکشنری عالم معرفی کرد. هر شخص، بسته به نیازش، موظف است دیکشنری مناسب خود را انتخاب کند. صحت و کمال اطلاعات موجود درباره کلمات از عوامل مهم در انتخاب دیکشنری خوب است. دوزبانه یا تک‌زبانه بودن دیکشنری نیز از دیگر عوامل تعیین‌کننده است. هر شخص، متناسب با توانایی و خواسته‌اش، می‌تواند به سراغ آن‌ها برود.

هر مترجم یا زبان‌آموزی باید با بررسی دقیق، دیکشنری مناسب با نیازش را بیابد تا بتواند به بهترین شکل، از آن بهره بگیرد.

 

 

منبع: فردا

کلیدواژه: کتاب زبان دیکشنری دیکشنری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۹۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی

تلویزیون جزو آن دسته از لوازم الکترونیکی است که جزو ضروریات منزل به حساب می‌آید. برای خرید تلویزیون ای ای دی در بازار ایران گزینه‌های نسبتا زیادی وجود دارد. این گزینه‌ها را می‌توان به تلویزیون‌های ژاپنی و کره‌ای، چینی و ایرانی تقسیم کرد. امروزه، با قوانین وضع شده، تلویزیون‌های ژاپنی و کره‌ای کمترین سهم را از بازار تلویزیون ایران دارند. قیمت تلویزیون ال ای دی ساخت کشورهای مذکور بسیار بالا است. این موضوع در کنار نبود خدمات و قطعات باعث می‌شود انتخاب آن‌ها معقول و منطقی نباشد. تلویزیون‌های چینی مانند TCL نیز از نظر کیفیت تفاوت چندانی با تلویزیون های ساخت داخل ندارند. بنابراین، با در نظر گرفتن قیمت انواع تلویزیون می‌توان به این نتیجه رسید که خرید تلویزیون از یک برند معتبر داخلی بهترین گزینه پیش روی کاربر ایرانی است. در ادامه چند تولیدکننده‌ی معتبر و فعال تلویزیون در ایران را معرفی می‌کنیم.

شرکت انتخاب الکترونیک

شرکت انتخاب الکترونیک که کارخانه‌ی آن در اصفهان است یکی از فعال‌ترین تولیدکنندگان تلویزیون در ایران محسوب می‌شود. انتخاب الکترونیک در حال حاضر با دو برند اصلی دوو و اسنوا در بازار تلویزیون حضور دارد. قیمت تلویزیون دوو کمی از قیمت تلویزیون اسنوا بیشتر است. این شاید به دلیل قدیمی‌تر بودن برند دوو باشد. انتخاب الکترونیک در مزایده‌ای موفق به خرید امتیاز بخش لوازم خانگی دوو شد و از آن زمان محصولات بسیاری تحت برند اصالتا کره‌ای روانه‌ی بازار کرده است. چه تلویزیون دوو را خریداری کنید چه سراغ تلویزیون اسنوا بروید، شرکت انتخاب سرویس پشتیبانی محصول شما را بر عهده خواهد داشت. انتخاب سرویس برای هر دو برند تلویزیون اسنوا و دوو گارانتی ۲۴ ماهه را در نظر گرفته است.

شرکت مادیران و تلویزیون ایکس ویژن

شرکت با سابقه‌ی ماشین های اداری ایران، مادیران که مدت‌ها به عرضه و پشتیبانی برند ال‌جی در ایران مشغول بود از ۱۳۸۵ برند ایکس ویژن را به ثبت رساند. در سال ۱۳۹۷ کارخانه‌ی تولید محصولات خانگی مادیران در هشتگرد پایه‌گذاری شد و این شرکت تصمیم گرفت با برند ایکس ویژن در سطح گسترده‌ای فعالیت خود را ادامه دهد. امروزه لوازم الکترونیکی و خانگی بسیاری تحت این برند در بازار وجود دارد که از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن یکی از این محصولات است که پشتیبانی بسیار قوی مادیران را دارد. مادیران نیز مانند انتخاب الکترونیک تلویزیون‌های خود را تا دو سال گارانتی می‌کند.

سام الکترونیک و تلویزیون‌های سام

سام الکترونیک که سال‌ها عرضه و پشتیبانی تلویزیون های سامسونگ را برعهده داشت، با اخراج برند کره‌ای، فعالیت خود را تحت برند سام ادامه داد. اگر قصد خرید تلویزیون ساخت داخل داشته باشید، انواع تلویزیون ال ای دی سام در ابعاد ۳۲ تا ۶۵ اینچ می‌توانند پاسخگوی نیاز شما باشند. تلویزیون SAM نیز به عنوان یک برند داخلی کیفیت مطلوبی داشته و با گارانتی ۲۴ ماهه سام سرویس عرضه می‌شود.

گلدیران و برند جی پلاس

جی پلاس نتیجه‌ی اخراج برند کره‌ای ال جی است. گلدیران با کوله باری از تجربه حاصل از سال‌ها عرضه و خدمات تلویزیون‌های ال‌جی، با ممنوعیت واردات رسمی این برند، دست به کار شد و برند جی پلاس را ثبت کرد. تلویزیون جی پلاس که ساخت ایران و محصول شرکت گلدیران محسوب می‌شود، در ابعاد ۳۲ تا ۷۵ اینچ در بازار وجود دارد. قیمت تلویزیون جی پلاس با در نظر گرفتن کیفیت آن معقول به نظر می‌رسد. ضمن اینکه تلویزیون ال ای دی جی پلاس از گارانتی رسمی ۲۴ ماهه‌ی گلدیران بهره می‌برد.

تلویزیون شهاب

شهاب یکی از اصیل‌ترین برندهای ایرانی در زمینه‌ی لوازم صوتی تصویری است که بیش ۶ دهه از شروع فعالیت آن می‌گذرد. این شرکت قدیمی به خوبی توانسته است خود را با پیشرفت‌های روز صنعت تلویزیون همگام کرده و تلویزیون‌های هوشمند 4K خود را با کمترین قیمت روانه‌ی بازار کند. اگر به دنبال ارزان ترین تلویزیون ایرانی هستید، شهاب برای شما گزینه‌های جذابی دارد. ارزانی شهاب البته به معنای بی‌کیفیت بودن آن نیست. برای نمونه، تلویزیون شهاب مدل SH1015K یک تلویزیون هوشمند ۸۶ اینچی است که در نوع خود کم‌نظیر است. شهاب نیز مانند سایر تلویزیون‌های ایرانی گارانتی رسمی دو ساله دارد.

خرید بهترین تلویزیون ساخت داخل

برای خرید بهترین تلویزیون ساخت داخل باید به چند نکته توجه کنید. اول اینکه ابعاد تلویزیونی که می‌خرید باید با فضایی که قرار است تلویزیون در آن قرار بگیرد هم‌خوانی داشته باشد. درست است که همیشه ابعاد بزرگتر جذاب‌تر است؛ اما قیمت تلویزیون بستگی زیادی به ابعاد آن دارد. اگر یک تلویزیون ۵۰ اینچ برای فضای شما کافی است، پیشنهاد می‌کنیم کمتر از۲۰ میلیون هزینه کنید و یک تلویزیون هوشمند ایرانی با رزولوشن 4K بخرید؛ چرا که همین تلویزیون در ابعاد ۷۵ اینچ حدود ۶۰ میلیون تومان قیمت دارد.

نکته‌ی دیگر هوشمند بودن تلویزیون است. امروزه هوشمند بودن تلویزیون به یک ویژگی اساسی تبدیل شده است. انواع تلویزیون ال ای دی قابلیت دریافت شبکه‌های دیجیتال را دارند؛ اما همه‌ی آن‌ها به اینترنت وصل نمی‌شوند. برای این که بتوانید به اینترنت وصل شده و از برنامه‌های شبکه‌ی خانگی بهره ببرید باید سراغ تلویزیون اندرویدی بروید. قیمت تلویزیون اندرویدی کمی بیشتر از مدل‌های معمولی است؛ اما این تفاوت قیمت قطعا به کارایی بیشتر آن می‌ارزد.

با عرضه‌ی تلویزیون‌های 8K در حال حاضر رزولوشن 4K یک استاندارد محسوب می‌شود و خرید تلویزیون جدید با رزولوشنی پایین‌تر از آن منطقی به نظر نمی‌رسد. پس اگر به تماشای فیلم و فوتبال با کیفیت خیلی بالا علاقه‌مند هستید سعی کنید دست‌کم سراغ کیفیت UHD رفته و از خرید تلویزیون FHD خودداری کنید.

خرید تلویزیون ایرانی با کمک زومیت

برای خرید تلویزیون ایرانی می‌توانید از سایت زومیت کمک بگیرید. بخش محصول زومیت دیتابیس عظیمی از انواع تلویزیون را در خود جای داده است. شما در این بخش می‌توانید اطلاعات جامعی از مشخصات فنی، تصاویر و نظرات کاربران در مورد انواع تلویزیون را مشاهده کرده و با چشم باز نسبت به خرید تلویزیون ایرانی اقدام کنید.

لیست قیمت تلویزیون در زومیت بر اساس پایین ترین قیمت تلویزیون در فروشگاه‌های آنلاین ساخته می‌شود. اگر برند خاصی مد نظرتان است می توانید از فیلترها، برند محبوبتان را انتخاب کنید تا تنها لیست قیمت تلویزیون همان برند به نمایش در بیاید. همچنین برای خلاصه‌تر کردن لیست می‌توانید سقف بودجه‌ی خود را نیز از همان بخش تعیین کنید تا تنها گزینه‌هایی که از نظر قیمت در بازه‌ی قیمتی مورد نظرتان هستند نمایش داده شوند.

پس از مقایسه انواع تلویزیون اگر تصمیم به خرید آنلاین تلویزیون گرفتید، کافی است وارد صفحه‌ی اختصاصی تلویزیون مورد نظرتان شوید و نمودار تغییرات قیمت آن را مشاهده کنید. اگر تشخیص دادید که وقت مناسبی را برای خرید انتخاب کرده‌اید، به زبانه‌ی فروشندگان و قیمت بروید. در آنجا فهرستی از قیمت‌ها و فروشندگان معتبر وجود دارند. کلیک روی هر فروشگاه شما را به صفحه‌ی رسمی محصول محبوبتان در همان فروشگاه هدایت خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • «احمدعباسی» آقای گل جام ملت‌ها شد
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • انتخاب والیبالیست ارومیه‌ای به عنوان بهترین مدافع لیگ برتر جمهوری آذربایجان
  • زبانه کشیدن شعله‌های آتش حق طلبی از دانشگاه‌های کلمبیا و اوهایو
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند